Kiertotalous / Lainsäädäntö / Vastuullisuus

Asiakkaiden tapaaminen työn parhaita puolia

Kuvat: Aki Rask

Kiertotalous pitää Anu Oksasen kiireisenä.

Kiertotalous pitää Anu Oksasen kiireisenä.

 

Mistä kaikesta kiertotalouden ammattilaisen päivä koostuu? SUEZin yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Anu Oksanen lupautui kirjaamaan ylös kiireistä arkeaan yhden aamu- ja iltapäivän ajan.

6.00 Puhelin herätti hotellissa, edessä oli Turun seudun asiakkaidemme aamiaisseminaari kiertotaloudesta ja SUEZin päättäjätutkimuksen aluetulosten julkistus.

8.30 Asiakkaiden tapaaminen on yksi työni parhaista puolista. Nytkin syntyi hyvää keskustelua, eikä kukaan nukahtanut jätelainsäädännön ajankohtaiskatsauksen aikana! Tilaisuuden jälkeen matkasin Vantaalle pääkonttorille.

12.30 Konttorilla edessä oli kirjoitustyötä. Vaasan seudun jätelautakunta on tekemässä kuljetusjärjestelmäpäätöstä alueellaan, ja myös SUEZ jätti lausunnon asiakkaiden valinnanvapauden, laadukkaan palvelun ja vapaan kilpailun puolesta.

14.00 Iltapäivällä suuntasin Etelärantaan Ympäristöpalvelut ja -teollisuus ry:n Lainsäädäntöjaoston kokoukseen. Tällä kertaa käsittelimme mm. hallitusohjelmakirjausta jätelain vastuurajojen muuttamisesta. Tavoitteena on saada sosiaali- ja terveyspalveluille, koulutustoiminnalle, valtiolle, kunnille ja seurakunnille mahdollisuus itse valita jätehuollon palvelutoimittajansa sen sijaan, että näiden on pakko liittyä kunnalliseen jätehuoltoon.

EU:n kiertotalouspaketti on myös jaoston tiiviissä seurannassa, ja valmistelimme lausuntoa tekeillä olevista jätedirektiiviehdotuksista.

16.30 Kokouksen jälkeen kiirehdin iltapäiväruuhkassa päiväkodille hakemaan lapsia, minkä jälkeen lähdimme yhdessä uimahallille. Lasten riemua katsoessa ja liikuntaa harrastaessa työstä irtautuu tehokkaasti – lisäksi saimme iloisen startin viikonloppuun!