Cleantech / Kierrätys ja hyötykäyttö / Vastuullisuus / Yleinen

Remeo mukana Ilmastokumppaneissa

Remeo on mukana Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostossa, jonka jäseninä olevat yritykset ja tukijäsenet vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä ja hillitsevät ilmastonmuutosta yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Helsingin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä ja vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuosina 1990-2020.  Pariisin ilmastosopimuksen perusteella Helsingin ilmastotavoitteita tullaan lähiaikoina todennäköisesti tiukentamaan. Ilmastokumppanit-verkoston tavoitteena on ilmastonmuutoksen hillinnän lisäksi vahvistaa yritysten kilpailukykyä, löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja edistää yhteistyötä verkoston jäsenten kesken.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen allekirjoitti 26.4.2017 ilmastositoumukset Finlaysonin, Fujitsu Finland Oy:n, Ilmarisen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin, Nitorin, NCC:n, PwC Suomen, Rambollin, Remeo Oy:n, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n, Tieto Oy:n, Vahanen-yhtiöiden ja Varman kanssa. Sitoumuksissa kukin uusi jäsen määrittelee omat ilmastotavoitteensa, joiden toteutumista seurataan.

”Jäsenyys ilmastokumppaneissa on meille varsin luontevaa, pyrimmehän jatkuvasti vähentämään sekä oman toimintamme ympäristövaikutuksia, että auttamaan asiakkaitamme heidän ympäristötavoitteissaan. Omassa ilmastositoumuksessamme lupaamme vuoteen 2025 mennessä siirtää 10 prosenttia kalustostamme kulkemaan uusiutuvilla polttoaineilla, vuoteen 2020 mennessä vähentämään sähkönkulutustamme ja siirtymään led-valaistukseen laitoksissamme sekä vuoden 2018 loppuun mennessä kouluttamaan kaikki kuljettajamme taloudelliseen ajotapaan.”, sanoo Remeon IT- ja laatuasioista vastaava johtaja Hellevi Kaisanlahti.

Helsingin ilmastokumppaneilla on nyt viisi vuotta ilmastoyhteistyötä takana, eteenpäin mennään yli 60 yrityksen voimin.

Ilmastokumppanit-verkoston tavoitteena on ilmastonmuutoksen hillinnän lisäksi vahvistaa yritysten kilpailukykyä, löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja edistää yhteistyötä verkoston jäsenten kesken.

Yritysten lisäksi verkostoon on liittynyt korkeakouluja, järjestöjä ja muita toimijoita. Ilmastokumppanit-verkostoa koordinoi Helsingin kaupungin ympäristökeskus yhteistyössä Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osaston kanssa.

Lue lisää: www.ilmastokumppanit.fi ja twitterissä @ilmastokumppani.

Lisätietoja:
Mira Jarkko
Ilmastokumppanit- koordinaattori
Helsingin ympäristökeskus

puh. (09) 310 64317, 040 3341629
mira.jarkko@hel.fi

Kommentoi